Panduan Pengurusan Laman Web (Website)

Pembangunan web atau juga dikenali dengan nama “web development” ialah proses untuk membangunkan produk yang berasaskan web (web-based). Contohnya seperti sistem komputer berasaskan web dan juga membangunkan laman web untuk dilawat pengguna. Dalam artikel ini, kami ingin berkongsi dengan anda berkenaan Panduan pengurusan laman web (website).

Senarai Artikel Untuk Panduan Pengurusan Laman Web (Website)

Carian kata kunci (keyword research)

Mencari Penyedia Web Hosting Yang Terbaik

Cara Mendapatkan Nama Domain Murah di Malaysia (2021)

Semak tahap keselamatan laman web anda: Ada perlu menggunakan sijil keselamatan (Security Certificate) SSL untuk akses kepada laman web anda.

Mencari Perisian CMS (Content Management System) Yang Terbaik

Kenapa Pembangun Web Menggunakan WordPress

Senarai Plugin Wajib WordPress Yang Anda Perlu Tahu: Ada beberapa plug-in WordPress yang penting untuk anda seperti Yoast SEO, Jetpack, dan beberapa plug-in yang lain.

Menyediakan Privacy Policy: https://www.privacypolicygenerator.info. Privacy Policy ini merupakan antara kandungan asas sesebuah laman web. Dengan Privacy Policy yang dikarang dengan baik, pemilik laman web dapat memastikan kepentingan pengguna dan pelawat laman web terpelihara dengan baik.

Menyediakan Penafian (Disclaimer): https://www.disclaimergenerator.net

Tips Keselamatan WordPress

Tips Penting Melajukan WordPress Anda

Menguruskan redirection: Sekiranya anda telah mengalihkan laman web anda ke alamat yang baru, anda boleh memasang redirection supaya pelawat laman web anda akan dibawa ke laman web baru secara automatik. Jika anda menggunakan perkhidmatan DNS daripada Cloudflare, sila baca panduan ini.

You may also like...

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.