Waktu Operasi Pasar Raya Giant Semasa PKP / MCO

Selaras dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) atau Restricted Movement Order / Movement Control Order (RMO/MCO) yang diumumkan oleh kerajaan Malaysia pada 16 Mac 2020, pasar raya ini akan tetap dibuka semasa tempoh PKP. Dengan ini, kami ingin berkongsi dengan anda berkenaan waktu operasi Pasar Raya Giant Semasa PKP / MCO.

Pengumuman dari Pihak Pengurusan

Berikut dipaparkan pengumuman dari pihak pengurusan pasar raya ini:

𝗪𝗔𝗞𝗧𝗨 𝗨𝗥𝗨𝗦 𝗡𝗜𝗔𝗚𝗔 𝗦𝗧𝗢𝗥 𝗗𝗜𝗞𝗘𝗠𝗔𝗦𝗞𝗜𝗡𝗜 𝗕𝗘𝗥𝗠𝗨𝗟𝗔 𝟭 𝗔𝗣𝗥𝗜𝗟 𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗦𝗘𝗣𝗘𝗥𝗧𝗜 𝗦𝗘𝗡𝗔𝗥𝗔𝗜 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗕𝗘𝗥𝗜𝗞𝗨𝗧Semua stor GIANT akan memastikan stok barangan kami mencukupi dan pengalaman membeli-belah para pelanggan sentiasa bersih dan selamat.Bagi memenuhi para pelanggan dalam golongan yang memerlukan seperti warga emas, ibu mengandung, golongan orang kelainan upaya, pasukan keselamatan dan perubatan disediakan untuk kemudahan sekalian, kami akan menyediakan perkhidmatan seperti yang berikut untuk kemudahan sekalian: Setiap satu jam pertama hari Selasa dan Rabu Kaunter bayaran khasPelanggan dinasihatkan menghantar wakil keluarga dan membeli hanya apa yang diperlukan sahaja. Kerjasama anda amat dihargai! *𝙒𝙖𝙠𝙩𝙪 𝙪𝙧𝙪𝙨 𝙣𝙞𝙖𝙜𝙖 𝙖𝙠𝙖𝙣 𝙙𝙞𝙠𝙚𝙢𝙖𝙨𝙠𝙞𝙣𝙞 𝙙𝙖𝙧𝙞 𝙨𝙚𝙢𝙖𝙨𝙖 𝙠𝙚 𝙨𝙚𝙢𝙖𝙨𝙖 𝙨𝙚𝙠𝙞𝙧𝙖𝙣𝙮𝙖 𝙩𝙚𝙧𝙙𝙖𝙥𝙖𝙩 𝙨𝙚𝙗𝙖𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙥𝙚𝙧𝙪𝙗𝙖𝙝𝙖𝙣 𝙙𝙖𝙧𝙞 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙣𝙩𝙖𝙝 𝙠𝙖𝙬𝙖𝙡𝙖𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙜𝙚𝙧𝙖𝙠𝙖𝙣 (𝙋𝙆𝙋). #GiantMY

Laman Facebook Giant Malaysia, 31 Mac 2020

Waktu Operasi Pasar Raya Giant Semasa PKP

Dengan pengumuman tambahan yang dibuat oleh pihak kerajaan, terdapat sedikit perubahan kepada waktu operasi pasar raya ini.

Waktu operasi Giant di seluruh Malaysia tidak seragam dan berbeza-beza mengikut lokasi. Sila lihat jadual di bawah untuk maklumat lebih lanjut.

Waktu Operasi Giant (PKP) Bermula 1 April 2020
Waktu Operasi Giant (PKP) Bermula 1 April 2020

Maklumat Tambahan

Kemudahan istimewa seperti 1) Waktu khusus satu jam pertama hari Selasa dan Rabu dan 2) Kaunter bayaran khas disediakan untuk golongan berikut:

  1. Warga emas
  2. Ibu mengandung
  3. Golongan orang kelainan upaya
  4. Pasukan keselamatan dan perubatan

Maklumat Khidmat Pelanggan

Khidmat pelanggan (telefon): +603 5544 8888

Khidmat pelanggan (e-mel): [email protected]

Laman Facebook (https://web.facebook.com/giantmalaysia): Laman Facebook mereka memiliki 616,993 pengikut. Pengumuman dan iklan produk juga sering dikirim pada laman Facebook mereka.

Laman Instagram (https://www.instagram.com/giantmalaysia/): Laman instagram mereka memiliki 73,400 pengikut dan 513 kiriman (16 April 2020). Dari segi engagement rate pula, Phlanx Engagement Calculator memberikan markah 0.04%, dengan purata 29 tanda suka dan 1 komen bagi setiap kiriman.

Laman Youtube (https://www.youtube.com/channel/UC-s4ab7Oe0UACpwhhKaz5zA/featured): Laman Youtube mereka memiliki 4,240 subscribers.

Maklumat Pasar Raya Giant

Giant Malaysia ialah sebuah rangkaian pasar raya dan pasar besar yang dimiliki oleh GCH Retail. Pasar raya ini menjual barangan runcit, makanan segar seperti daging, buah buahan dan sayur-sayuran serta barangan keperluan rumah. Selain dari itu, hampir semua pasar raya Giant turut menjual pakaian.

Waktu Operasi Pasar Raya Lain

Waktu operasi bagi kedai runcit, pasar raya (supermarket, hypermarket) dan kedai-kedai lain yang dibenarkan beroperasi adalah sama seperti fasa sebelum ini. Untuk mengetahui waktu operasi pasar raya berhampiran dengan rumah anda semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, sila ke pautan berikut:

Waktu Operasi Pasar Raya Ketika PKP

Pasar raya yang dimuat naik maklumatnya di sini termasuklah Giant, Tesco, AEON Supermarket dan AEON Big.

Mengenai PKP

Pada 16 Mac 2020, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan bahawa kerajaan Malaysia akan menjalankan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) atau Movement Control Order berkuatkuasa pada 18 Mac 2020. Arahan ini dijalankan kerana berlaku peningkatan mendadak kes wabak Coronavirus COVID-19 di negara ini.

Dengan PKP ini, sekolah, institusi pengajian tinggi, dan sebahagian besar perniagaan terpaksa ditutup. Hanya sektor-sektor tertentu seperti pasar raya dan perkhidmatan penghantaran makanan dibenarkan untuk beroperasi. Kebanyakan kedai di pusat beli belah biasanya akan ditutup sepanjang tempoh PKP.

Setakat 26 April 2020, PKP sudah memasuki peringkat akhir fasa ketiga dan bakal memasuki fasa keempat. Berikut dipaparkan fasa-fasa PKP:

  • Fasa pertama: 18 Mac – 31 Mac 2020
  • Fasa kedua: 1 April – 14 April 2020
  • Fasa ketiga: 15 April – 28 April 2020
  • Fasa keempat: 29 April – 12 Mei 2020

You may also like...

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.