Web Hosting Terbaik (2020)

Apabila anda ingin membangunkan laman web, anda perlu memiliki ruang untuk menyimpan kandungan laman web anda. Ruang ini dipanggil sebagai “web hosting”. Dalam artikel ini, kami ingin berkongsi dengan anda tips-tips memilih web hosting terbaik edisi 2020.

Selain daripada web hosting, anda juga perlu memiliki “domain” untuk laman web anda. Jika pejabat anda memiliki alamat, begitu jugalah dengan laman web anda. Laman web anda perlu memiliki alamat.

Kriteria Pencarian Web Hosting Terbaik (2020)

Khidmat Pelanggan (Customer Service)

Sebagai penyedia perkhidmatan, syarikat web hosting perlu mempunyai pasukan khidmat pelanggan yang mantap. Pengalaman kami berurusan dengan syarikat-syarikat yang disenaraikan di sini adalah memuaskan dengan kebanyakan pertanyaan akan dijawab dalam masa kurang daripada 24 jam.

Reputasi

Reputasi penyedia perkhidmatan web hosting dapat dilihat melalui “persembahan” kandungan laman web, senarai klien dan juga komen yang dikongsi oleh pelanggan, terutamanya melalui media sosial.

Untuk memilih penyedia web hosting terbaik, sebaiknya anda boleh menilai melalui pengalaman perniagaan syarikat berkenaan dan juga sentimen komuniti pengguna terhadap mereka.

Features

Jenis storage: SSD lebih baik daripada HDD. Baca selanjutnya

Monthly data transfer: Jumlah data keluar/masuk laman web anda. Lebih ramai pengunjung, lebih tinggi data. Lebih “berat” laman web anda dengan gambar, video atau kandungan lain, lebih tinggi penggunaan data.

Penyedia Perkhidmatan Web Hosting

Di sini, kami menyenaraikan beberapa penyedia perkhidmatan web hosting yang difikirkan sesuai untuk rakyat Malaysia, terutamanya yang baru hendak berjinak-jinak dengan dunia pembangunan web.

Sukar untuk kami memilih pemenangnya di sini. Walaupun di sini terdapat beberapa penyedia perkhidmatan, setiap satu daripadanya ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Shinjiru

Harga nama domain yang dijual di Shinjiru adalah tetap dan sama setiap tahun.

Serverfreak

Serverfreak berjanji untuk tidak mengamalkan “overselling” untuk kapasiti servernya.

Dapatkan maklumat lanjut berkenaan Serverfreak di sini. Anda juga boleh terus mendaftar dengan mereka sekiranya berminat.

Exabytes

Exabytes ialah sebuah syarikat web hosting yang agak popular di Malaysia.

Syarikat ini sudah lama bertapak di pasaran. Walau bagaimanapun, harga untuk produk mereka agak mahal berbanding syarikat-syarikat lain yang dinyatakan di sini.

Domainplus

Untuk beberapa nama domain, Domainplus menawarkan diskaun pada tahun pertama. Harga nama domain akan kembali kepada normal selepas

Domainplus berniaga menggunakan nama syarikat HT Internet Sdn Bhd. Walaupun syarikat ini kelihatannya mengkhususkan perniagaan nama domain, perkhidmatan web hosting juga ada ditawarkan.

Klik sini untuk maklumat lanjut berkenaan DomainPlus dan mendaftar sekiranya anda berminat.

<a href="https://billing.domainplus.com.my/client/aff.php?aff=8700016"><img src="https://www.domainplus.com.my/images/affiliate/hosting/250x250-website-design-nov19.jpg" width="250" height="250" border="0"></a>

You may also like...

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.